F1-race in Bahrein verplaatst naar november 2012

De Grote Prijs Formule 1 van Bahrein is volgend seizoen verplaatst naar 4 november 2012. Dat meldt F1-bobo Bernie Ecclestone.

wverhaert

Normaal gezien moest de GP van Bahrein volgend jaar op 11 maart het F1-seizoen openen, maar de Bahreinse organisatoren zagen dat niet zitten en vroegen aan Ecclestone om de kalender opnieuw te wijzigen. Die verplaatste de GP van Bahrein naar 4 november 2012 omdat de omstandigheden in de oliestaat dan ideaal zijn om te racen. De kalenderwijziging moet wel nog goedgekeurd worden door de Internationale Automobielfederatie (FIA).

Dit seizoen stond de GP van Bahrein oorspronkelijk op het programma, maar half juni besliste de FIA om de GP te schrappen vanwege de aanhoudende politieke onrusten in het land. Door de wijziging zal de eerste Grote Prijs in 2012 naar goede gewoonte in het Australische Melbourne (Albert Park) plaatsvinden. De Grote Prijs van België stond volgend seizoen op 2 september 2012 op het programma, maar het is nog niet duidelijk of die datum behouden blijft.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio