Zwemvijver Boekenberg gesloten wegens zwemmersjeuk

Zwemvijver Boekenberg gesloten wegens zwemmersjeuk

Zwemvijver Boekenberg gesloten wegens zwemmersjeuk

Print
Deurne - Zwemvijver Boekenberg is vanaf zaterdag 6 augustus voor onbepaalde tijd gesloten. Nadat enkele bezoekers na het baden last kregen van jeukende, rode huiduitslag, is er een vermoeden dat contact met het zwemwater zwemmersjeuk veroorzaakt. De stad is bezig met een grondig onderzoek en tot zolang blijft de zwemvijver gesloten voor publiek.

Met het zomerweer van begin deze week kreeg zwemvijver Boekenberg veel zwemliefhebbers over de vloer. Verschillende bezoekers kregen na het baden last van jeukende, rode huiduitslag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om het zogenaamde zwemmersjeuk, maar dat kan momenteel nog niet volledig worden bevestigd. De stad is meteen een grondig onderzoek gestart en heeft zwemvijver Boekenberg uit voorzorg gesloten. Tot alles is uitgeklaard en er een oplossing is gevonden, blijft de zwemvijver toe voor publiek.

Zwemmersjeuk is een onschuldige, maar vervelende huidirritatie, die wordt veroorzaakt door larven van parasieten in het water. Deze parasieten ontwikkelen zich in watervogels, maar kunnen ook doordringen in de huid van mensen. Daar sterven ze vanzelf, maar dat lokt een afweerreactie uit van de huid, bij de een al heftiger dan bij de ander. De klachten kunnen variëren van jeukende bultjes en zwellinkjes tot hoofdpijn en koorts. Bij wie al eens eerder te maken had met zwemmersjeuk, zullen de verschijnselen heviger zijn.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio