Militair beschoten in Leopoldsburg

Op het militaire domein in Leopoldsburg is dinsdagavond een militair beschoten. De soldaat was samen met een hond aan het patrouilleren langs de omheining van het militaire domein, toen er plots een wagen vertraagde en twee schoten in de richting van de militair werden afgevuurd. De man dook onmiddellijk op de grond en werd niet geraakt. De wagen stoof er vervolgens vandoor.

fvranckx

De soldaat raakte niet gewond en de politie trof in de nabije omgeving ook geen kogelinslagen aan. Mogelijk werd er met losse flodders geschoten.

Hond

“Onze collega heeft een wagen zien wegrijden. Maar wie aan boord zat, is niet bekend”, klonk het gisteren bij de persdienst van Defensie. “Het gaat om een ernstig incident, dat wij zeer serieus nemen. De politie heeft de zaak nu in handen.”

Onderzoek zal onder meer duidelijk moeten maken of de schietpartij een geïsoleerd incident, dan wel een bewuste aanval op militair personeel was. De beschoten man werd gisteren een eerste keer ondervraagd door politie Kempenland, die het onderzoek voert.

“Naar aanleiding van dit incident zullen er ongetwijfeld extra maatregelen worden genomen”, aldus Defensie. “Voor meer details over die maatregelen is het nog te vroeg.”

De militair die wacht liep, was alleen met een hond op pad. “Dat is de gebruikelijke procedure. Misschien moeten we wel met twee militairen patrouilleren? Maar nogmaals, welke extra regels er zullen worden afgekondigd, is nog niet bekend.”

MEER OVER Leopoldsburg