Vrederechter Jan Nolf stapt op: "Genoeg is genoeg"

Vrederechter Jan Nolf stapt op: Genoeg is genoeg

Vrederechter Jan Nolf stapt op: "Genoeg is genoeg"

Print
Vrederechter Jan Nolf zet na 25 jaar een punt achter zijn carrière als vrederechter. De zestigjarige man doet dat uit onvrede met justitie. Dat laat de magistraat weten op zijn blog.

"Een vrederechter oordeelt over onder meer familiekwesties en nu vanaf 2013 familierechtbanken die taak zullen overnemen is het voor mij genoeg geweest", klinkt het. "Het hart van het vredegerecht is immers toch wel de familiale bemiddelingsrol en die wordt mij helemaal ontnomen."

"Tot nu kunnen mensen met familiale conflictsituaties in 137 vredegerechten terecht, binnenkort zullen dat nog een kleine 30 arrondissementshoofdzetels zijn, die bovendien nog zullen verminderen. Uiteindelijk zal dat justitie verder van de burger drijven. Het is alsof je een huisarts zou verbieden nog een griep te behandelen", klinkt het.

Parkeerboetes

Ook het feit dat een vrederechter zich nu over parkeerboetes moet buigen en dat ze op het vredegerecht in Roeselare al twee jaar wachten op een hoofdgriffier stuit de man tegen de borst. Nolf zegt een sabbatjaar te zullen nemen om te lezen en om te schrijven op zijn blog.

MEEST RECENT