Teams staan in de rij voor Pozzato

Teams staan in de rij voor Pozzato

Teams staan in de rij voor Pozzato

Print
Filippo Pozzato is aan zijn laatste seizoen bij Katusha bezig. De Italiaanse renner reed tot nog toe een vrij onopvallend seizoen, maar hij heeft de ploegen voor het uitkiezen.

Pozzato heeft voor zijn status met enkel een vijfde plaats in Milaan-San Remo een mislukt voorjaar achter de rug. Bovendien ligt hij in de clinch met zijn ploeg Katusha, vooral met manager Andrei Tchmil. De Italiaan mocht niet starten in de Giro en brak in mei zijn sleutelbeen en pols tijdens de Ronde van België.

Ook de Vuelta zit er wellicht niet in voor Pozzato die nu in de Ronde van Polen in vorm probeert te geraken.

De 29-jarige renner heeft al duidelijk gemaakt dat hij volgend jaar voor een ander team zal rijden en ondanks het feit dat hij aan een tegenvallend seizoen bezig is, kan hij op heel wat interesse rekenen.

Het nieuwe Australische team GreenEdge wordt genoemd, maar ook Lampre-ISD en Geox-TMC. Saxo Bank en Farnese Vini zouden ook in de rij staan.

Pozzato zelf zegt dat hij nog niets heeft getekend. "Maar als het zover is, zal ik het aan iedereen vertellen", vertelt de Italiaan aan cyclingnews.com.

"Ondertussen probeer ik naar het WK in Kopenhagen toe te werken, maar het wordt moeilijk om een plaats in de Italiaanse selectie te versieren."

Foto Photo News

MEER SPORTNIEUWS