EU eist dat Nederland Westerschelde-afspraak nakomt

EU eist dat Nederland Westerschelde-afspraak nakomt

EU eist dat Nederland Westerschelde-afspraak nakomt

Print
Antwerpen - De Europese Commissie dreigt met juridische stappen tegen Nederland als het kabinet-Rutte zijn afspraken over natuurherstel ter compensatie van de verdieping van de Westerschelde niet nakomt. Dat staat in een brief van het directoraat-generaal milieuzaken van de EU die in het bezit is van de Volkskrant.

In het geval Nederland de afspraken niet nakomt, zal de commissie niet aarzelen een inbreukprocedure te beginnen, een juridische procedure bij het Europese Hof om Nederland te dwingen afspraken na te komen.

Onmisbare herstelwerkzaamheden

In de brief wordt benadrukt dat "onmisbare herstelwerkzaamheden" aan het waardevolle estuarium "niet buiten de Westerschelde zouden kunnen worden uitgevoerd".

Die passage is voor de Nederlandse staatssecretaris voor Natuur Henk Bleker pijnlijk nu het Nederlandse kabinet wil afzien van het onder water zetten van de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen. Met een gedeeltelijke ontpoldering nabij Vlissingen en een aantal binnen- en buitendijkse maatregelen denkt Bleker te voldoen aan internationale verplichtingen.

De brief ademt de sfeer dat daarvan geen sprake kan zijn, aldus de Nederlandse krant.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio