1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vlaamse overheid start werken op drie drukke verkeerspunten tegelijk

De aannemer is dinsdag begonnen met de eerste fase van de minderhindermaatregelen in Geel. Die veroorzaken nu zelf wel heel wat hinder.

cvandenboom

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat er geen gras meer over groeien. De aannemer startte dinsdag op drie drukke verkeerspunten tegelijk met de nodige infrastructuuraanpassingen.Doel is om in totaal elf knooppunten op zo'n manier aan te pakken dat het verkeer er bij de echte noord-zuidwerkzaamheden niet hopeloos in het honderd loopt.Maar dat verkeer moet nu wel rekening houden met nogal wat hinder.

Rotonde ringlaan

Op de rotonde van de Geelse Ringlaan (R14) met de afslag naar Winkelom (N126) was de heuvel dinsdagmiddag al herschapen in een flinke kuil. Het verkeer op de ring kan gewoon in beide rijrichtingen over versmalde stroken passeren

Antwerpseweg

Het is ook niet langer mogelijk om van de Antwerpseweg (N19) in Geel-Punt naar Olen en Herentals te rijden via de Herentalseweg (N13), of omgekeerd. De aansluiting van deze N13 op de N19 is volledig afgesloten.

Liessel

Op de brug van Liessel over de E313 geldt eenrichtingsverkeer van de industriezone naar de Grote Steenweg (zie kaart 3). Nogal wat automobilisten lapten dinsdag dat inrijverbod vanaf de Grote Steenweg aan hun laars.

Het vierde deel van dit eerste luik minderhindermaatregelen is de aanpak van het kruispunt Winkelom- Tessenderloseweg, maar die operatie start pas volgende maandag.

HANS OTTEN

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio