Le Soir zeer denigrerend over aanstaand CD&V-feestje

Een YouTube-filmpje waarin CD&V een feestje aankondigt in Kortrijk naar aanleiding van de 10 jaar sinds de vervelling van CVP naar het nieuwe letterwoord is de collega's van Le Soir niet ontgaan. Namen ze vroeger N-VA soms op gewoon hatelijke manier op de korrel, dan is het nu CD&V dat de hoon over zich heen krijgt.

ghouben

"CD&V ziet het grootst ondanks het feit dat de partij in de feiten een aanhangwagentje is van N-VA", zo heft Le Soir de toon aan over het uitnodigend videootje.

Het filmpje - hieronder te zien - is in slapstick-stijl opgenomen met versnelde beelden en is best grappig. Je ziet ondermeer minister-president Kris Peeters die "Wallonië, Miss Luxemburg en enkele trekpaarden overtuigt" (foto).

Maar bij de slogan aan het eind van het filmpje - "Samen is super" - kan de krant het niet laten te sneren: "Samen, ja maar met wie? Met de N-VA? Met de Belgen? Met de Franstaligen?"

CD&V is, in tegenstelling tot N-VA, zoals bekend wel aan de onderhandelingstafel met Di Rupo geschoven, maar heeft voorafgaandelijk eisen gesteld in verband met de splitsing van BHV (geen extra compensaties voor de Franstaligen) en over de financieringswet. En dat is blijkbaar te extreem volgens Le Soir.

MEER OVER CD&V