Waalse man die Peumans aanviel biedt excuses aan

De Waalse man die in september vorig jaar een paar klappen had uitgedeeld aan Jan Peumans (N-VA), heeft zijn excuses aangeboden aan de Vlaamse parlementsvoorzitter. Waarschijnlijk laat Peumans nu de rechtszaak tegen de man vallen.

ikerremans

Peumans was vorig jaar samen met zijn echtgenote in de Luikse gemeente Visé toen hij werd aangevallen door een man. De belager, die lid is van Action Fouronnaise, ontkende aanvankelijk dat hij Peumans geslagen had, maar hij gaf wel toe dat er een discussie was geweest.

De parlementsvoorzitter hield er een inwendige bloeding ter hoogte van de slaap en een scheve kaak aan over. De dag nadien had hij ook barstende hoofdpijn. Ook zijn echtgenote deelde in de klappen toen ze haar man probeerde te helpen. Dat wilde ze doen met haar paraplu. Maar die was ze al kwijt nog voor ze die goed vast had. Ze heeft nu nog altijd pijn in de arm.

50 euro voor tempel

Vorige maand nog zei Peumans dat hij strafbemiddeling wilde inroepen om de zaak op te lossen. Alleen als hij excuses zou krijgen, zou de N-VA'er de rechtszaak laten vallen.

Naast de excuses vroeg Peumans zijn belager ook om 50 euro te storten voor de boeddhistische tempel in Hoei.

Action Fouronnaise verdedigt de belangen van Franstaligen in de Limburgse gemeente Voeren.

Foto Photo News

MEER OVER Jan Peumans