Nieuwe thuis voor topsporters

Het Runners Lab van Jempi Wilssens is zondag verhuisd naar een ultramodern complex in de Westpoort in Zwijndrecht. Internationale topatleten kunnen er nu al testen op de toekomstige piste van de Olympische Spelen in Londen.

cvandenboom

Na meer dan dertig jaar heeft het Runners Lab in Beveren de deuren gesloten. De sportzaak die internationale naam en faam geniet voor het ontwikkelen, testen en op maat maken van sportschoenen en -zolen verhuisde naar een nieuw complex in Zwijndrecht. Het werd een heus laboratorium, dat uniek is in zijn soort.

Het lijstje van atleten dat in het klantenbestand staan van Runners Lab is indrukwekkend. Van Kim Clijsters en Romelu Lukaku tot recordhouders als Mo Farah en Yelena Isinbayeva en zelfs de drummer van de rockband U2: ze kennen allemaal de weg naar de zaak van Wilssens.

Metingen

"Als de sporters aankomen in het laboratorium lopen ze zich eerst warm op onze Finse piste en daarna beginnen we aan de metingen. Dat neemt al snel een halve dag in beslag. De atleten testen de zolen en de schoenen op een binnenpiste, die dezelfde is als die voor de Olympische Spelen in Londen van 2012. Daar ligt ze er nog niet, bij ons wel", vertelt zaakvoerder Jempi Wilssens.

perfecte schoenen

Elke beweging wordt nauwgezet geregistreerd door tientallen gesofistikeerde camera's, computers en zelfs driedimensionale scanners. Dat moet op het einde van de dag resulteren in de perfecte schoenen voor de sporters.

Het complex werd zondag officieel geopend. Meer dan driehonderd sportievelingen liepen speciaal voor die gelegenheid van de oude zaak in Beveren naar de site in Zwijndrecht.

Meer info over het bedrijf vind je op :

BERT FOUBERT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kim Clijsters