MAS hindernis voor andersvaliden

"Het MAS is een prachtig museum. Maar de toegankelijkheid voor andersvaliden laat nog veel te wensen over", zegt Michel Huybrechts van de Werkgroep Antwerp Toegankelijk (WAT).

cvandenboom

In een advies van de werkgroep aan de MAS-directie en het stadsbestuur staat een lijst van opmerkingen en kritieken te lezen. "Het gaat niet om een paar kleinigheden. Er zijn een aantal hindernissen die het voor een andersvalide bijzonder moeilijk maken om het museum te bezoeken", zegt WAT-voorzitter Michel Huybrechts.

De problemen beginnen nog voor de andersvaliden het museum betreden.

"Blinden en slechtzienden die met het openbaar vervoer komen, vinden moeilijk de weg naar het MAS. Er moeten geleidelijnen in de vorm van geribbelde tegels van de bushalte op de Brouwersvliet naar het MAS komen. En enkele parkeerplaatsen voor andersvaliden in de buurt van het museum zouden ook welkom zijn."

Deuren

In de hal van het museum duiken andere problemen op. "De deuren zijn te zwaar voor veel andersvaliden en ouderen. Een sensor waardoor de deuren automatisch openzwaaien, zou een oplossing kunnen zijn. En ook de balies zorgen voor problemen. Mensen in een rolstoel kunnen niet of moeilijk een ticket kopen. Ons was beloofd dat er een platform zou komen, maar dat is nog niet gebeurd."

"Ook de liften zijn een probleem omdat die in een beveiligde zone liggen. Hier zou een speciale code of een pasje voor andersvaliden de oplossing kunnen zijn." Nog een vaststelling is dat het geluid in een aantal zalen te zwak is voor mensen met gehoorproblemen."

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio