Valkeniers: "VB moet af en toe uitpakken met straffe quote"

VB-voorzitter Bruno Valkeniers vindt dat zijn partij af en toe moet uitpakken met een straffe quote. "We moeten af en toe sensationeel zijn, anders komen we nooit in de media", aldus Valkeniers.

ikerremans

Volgens de partijvoorzitter is het Vlaams Belang niet verantwoordelijk voor de aanslagen in Noorwegen, hoewel Anders Behring Breivik duidelijk geïnspireerd is door extreemrechtse en islamofobe partijen. "De dader van de aanslagen in Noorwegen is geen geestesgenoot, maar een geestesgestoorde gek", reageert Valkeniers.

Bovendien hebben ook Angela Merkel, Nicolas Sarkozy en premier Yves Leterme al gezegd dat de multiculturele samenleving mislukt is, zegt de VB-voorzitter nog.

Probleem

Dat het Vlaams Belang toch af en toe uitpakt met krachtige quotes tegen de islam vindt Valkeniers logisch. "We moeten af en toe sensationeel zijn, anders komen we nooit in de media. Er is een cordon mediatique tegen onze partij."

Valkeniers blijft er ook bij dat er een probleem is met de islam. "In naam van de islam gebeuren vele aanslagen, vaak met de steun van islamitische regimes. Dat is iets heel anders dan een weerzinwekkende moordpartij door één gek."

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio