36-jarige man pleegt zes overvallen bij klaarlichte dag

Een 36-jarige man uit Zoersel is aangehouden voor maar liefst zes gewapende overvallen die hij dinsdag pleegde in Antwerpen en Berchem. Hij bedreigde voorbijgangers op straat en overviel enkele bewoners van appartementsblokken met een neppistool.

pirombouts

De man begon zijn raid om acht uur 's ochtends, in de Gerard Le Grellelaan. Hij bedreigde een 61-jarige voorbijgangster met wat een vuurwapen leek en maakte geld, een verlovingsring en haar portefeuille buit.

Klopjacht

Iets later vond een gelijkaardige overval plaats in het Florida Hotel op de De Keyserlei. De politie ging op klopjacht, maar de man trok naar Berchem. In de omgeving van de Fruithoflaan drong hij binnen bij enkele appartementsbewoners, met de melding dat hij de postbode was.

In de Jos Rattinckxstraat ving de dief evenwel bot, net als in de Flor Alpaertsstraat. Een vrouw in de Fruithoflaan zette het op een gillen, waarop de verdachte zich uit de voeten maakte.

Fruithoflaan

Bij een 79-jarige bewoonster van diezelfde Fruithoflaan lukte het de dertiger wel weer buit te maken. Hij bedreigde de vrouw, die haar bankkaart en pincode moest geven. Nadat zij de politie had gebeld, kwamen enkele agenten in actie die vlakbij met een anti-inbraakactie bezig waren. Ze konden rond kwart voor twee de dief vatten.

Het wapen dat de 36-jarige verdachte gebruikte, werd gevonden in een vuilnisbak. Het betrof een ijzeren neppistool. Er vielen geen slachtoffers bij de zes overvallen. De betrokkenen kregen wel slachtofferhulp aangeboden door de politie.

MEER OVER Zoersel