"Broos akkoord over regeringsonderhandelingen al aan diggelen"

"Het stond in de sterren geschreven dat de oproep om tijdens de vakantieperiode geen provocerende uitspraken te doen over de regeringsvorming, niet aan Olivier Maingain (FDF) besteed zouden zijn. Vandaag eist hij een corridor tussen Brussel en Wallonië in ruil voor een 'grote staatshervorming'. De CD&V, die door ja te zeggen aan de onderhandelingen gehoopt had dat één en ander in een serene sfeer zou verlopen, is er aan voor de moeite", zegt VB-voorzitter Bruno Valkeniers.

wverhaert

"De 'ballast' die Wouter Beke (CD&V) zogenaamd uit de nota-Di Rupo had kunnen halen, ligt nu onder een andere vorm weer op tafel, in de vorm van de uitbreiding van Brussel. Dat past uiteraard in het plan B dat de Franstaligen achter de hand houden, en waarbij men koste wat kost een territoriale band tussen Brussel en Wallonië wil realiseren. Daar kan echter volgens de Octopusnota van de Vlaamse regering geen sprake van zijn."

"De uitspraken van Maingain bewijzen, voor zover dat nog nodig was, dat met de MR-FDF geen land te bezeilen valt: zij aanvaarden de taalgrens nog steeds niet. Feit is dat Wouter Beke bijzonder goedgelovig was toen hij zijn ja aan de formateur formuleerde. Het broos akkoord over de regeringsonderhandelingen is nog niet wel en goed gesloten, of het ligt al aan diggelen", besluit Valkeniers.

Vastgoed

Jobs in de regio