Ereburgers krijgen bronzen sculptuur

Print
Ereburgers krijgen bronzen sculptuur

Ereburgers krijgen bronzen sculptuur

Lier - De Lierse beeldhouwster Anne-Marie Volders mag de sculptuur maken die voortaan aan ereburgers van de stad uitgereikt zal worden.

Het schepencollege besliste vorig jaar om vanaf 2012 om de vijf jaar het ereburgerschap aan een inwoner toe te kennen. De ereburger krijgt geen geldelijke vergoeding, maar een aandenken. Aan beeldhouwster Anne-Marie Volders werd gevraagd een waardevolle onderscheiding te ontwerpen.

2.500 euro

Het beeld wordt gemaakt uit brons en is 22 centimeter hoog. De prijs voor het ontwerp bedraagt 2.500 euro. Per bronzen exemplaar dient 850 euro betaald te worden.

De Lierse Anne-Marie Volders werd voor deze opdracht gevraagd omdat ze door haar prestaties een grote bekendheid heeft opgebouwd. Ze is docent beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan de gemeentelijke academie voor Schone Kunsten in Arendonk.

Eén ereburger

De stad Lier telt op dit ogenblik vreemd genoeg maar één ereburger, namelijk Louis Zimmer (foto). De befaamde uurwerkmaker kreeg de titel op 13 juni 1970, naar aanleiding van de 40ste verjaardag van de inhuldiging van de Zimmertoren.

Om ereburger te kunnen worden, moet je in Lier of Koningshooikt geboren zijn en er minstens vijf jaar gewoond hebben. Wie niet in Lier geboren is, moet er minstens tien jaar gewoond hebben. Kandidaatereburgers moeten bijgedragen hebben tot het welzijn of de welvaart van de stad, of moeten de stad een internationale uitstraling gegeven hebben. De kandidatuur mag niet uitgaan van de kandidaat zelf.

CVR

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio