Grenspyromaan weigert mee te werken aan psychiatrisch onderzoek

Print

Grenspyromaan weigert mee te werken aan psychiatrisch onderzoek

De 48-jarige pyromaan Frans B. uit Nederland is dinsdag voor de rechter in Breda verschenen. Die gaf het bevel om de verdachte te onderwerpen aan een psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum.

De verdachte legde tijdens de zitting geen verklaringen af, behalve dat hij niet wilde meewerken aan het psychiatrisch onderzoek. Op 20 oktober moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen.De Nederlander stichtte begin dit jaar talrijke branden in de Belgische grensstreek en in Nederland.

Vier feiten

De officier van justitie legde tijdens de zitting een lijst neer van de brandstichtingen. Vier feiten werden gepleegd in Nederland. De dader stak onder meer een trailer met wagens in brand op 17 augustus in Hazeldonk Breda. De feiten in België werden gepleegd in Kalmthout, Kapellen en Essen. In het totaal gingen veertien wagens in vlammen op.

Volgens de officier bestond er in sommige gevallen een reëel gevaar dat ook woningen werden vernietigd, en hij merkte op dat het slecht had kunnen aflopen voor de bewoners.

AK

MEEST RECENT