"Verschillende parkeerschijven leggen is strafbaar"

Het is wel degelijk strafbaar om verschillende parkeerschijven te leggen in de hoop om zo langer te mogen parkeren. Dat heeft staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) nog eens bevestigd.

ikerremans

CD&V-senator Cindy Franssen had Schouppe een schriftelijke vraag gestuurd nadat enkele weken geleden bekend raakte dat bepaalde gemeentebesturen hun politiereglement moesten aanpassen om de werkwijze van inventieve chauffeurs aan banden te leggen.

Enkele chauffeurs legden meerdere parkeerschijven achter hun ruit met telkens aansluitende tijdstippen. De bewuste gemeentes lieten daarop expliciet in hun reglement zetten dat er maar een parkeerschijf gelegd mag worden.

Boete

Maar voor Schouppe is het verkeersreglement duidelijk genoeg. Het bewuste artikel 27 stelt dat de bestuurder de pijl van de parkeerschijf op het streepje moet plaatsen dat volgt op het tijdstip van aankomst. Omdat het verboden is het aankomstuur onjuist aan te geven, kan het ook niet dat verschillende schijven verschillende uren aanwijzen, oordeelt hij.

Op bedrog met parkeerschijven staan boetes tussen 50 en 1.375 euro. "Lokale besturen hoeven hun verkeersreglementen dus niet aan te passen. Het vermeende achterpoortje blijkt niet te bestaan", zegt Franssen in een persbericht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER