Haachtenaar mag Australië verlaten na veroordeling

Michiel Marcelis werd in Australië tot drie jaar cel veroordeeld voor een dodelijk ongeluk. De uitvoering wordt opgeschort, omdat hij grotendeels is verlamd.

cvandenboom

De 24-jarige werd door een rechtbank in de staat Victoria veroordeeld tot drie jaar cel voor zijn aandeel in een dodelijk ongeluk en het rijden onder invloed. In november vorig jaar trok Marcelis samen met Jelle Meyer uit Katelijne voor een jaar naar Australië. Met spaarcenten kocht het duo een mobilhome.

Maar op 13 maart van dit jaar liep het mis. Op Meyers verjaardag bouwde het tweetal met vrienden een feestje. Daarbij werd er alcohol gedronken en marihuana gerookt. Op de terugweg in Myrrhee zwalpte de mobilhome met Marcelis achter het stuur over de weg en kwam frontaal in botsing met een auto met daarin een echtpaar en hun dochter.

Onder invloed

Beide vrienden liepen zware verwondingen op en werden per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Voor de 64-jarige Australiër in de andere wagen kwam elke hulp te laat. Zijn vrouw en tienerdochter geraakten ernstig gewond. Meyer keerde al terug naar België maar Marcelis, die verlamd is vanaf de nek, mocht in afwachting van zijn proces het land niet verlaten.

Op zijn proces pleitte hij schuldig aan roekeloos rijden en rijden onder invloed. Hij kreeg drie jaar. Maar de rechter was ook mild. "Omdat hij door zijn levenslange verlamming al genoeg gestraft is", meldt een Australische krant. En daarom wordt de celstraf opgeschort.

De rechter deelde nog mee dat indien Marcelis in Australië zou blijven, de kost aan de gemeenschap zou oplopen tot 15 miljoen Australische dollar of goed 11 miljoen euro. Marcelis mag van de rechter terug naar België om hier te revalideren.

CDBR

MEER OVER Australië

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio