Lochtfest viert tiende editie met fuif en rockoptredens

Het festival Lochtfest duurt dit jaar voor één keer twee dagen. Er is op vrijdag 5 augustus een fuif. Op 6 augustus treden onder meer De Heideroosjes en Vive La Fête op.

cvandenboom

De tiende editie van Lochtfest wordt gevierd met een tweedaagse. Vrijdagavond om 21u start in een tent op het domein De Locht op de Liersesteenweg de fuif Locht Fiesta Deluxe.

"Een kaartje voor de fuif kost vijf euro in voorverkoop en zeven euro op de avond zelf. De voorverkooppunten zijn De Lunchbox, 't Gildenhuis en Wilgenhof in Duffel en onze website www.lochtfest. be. Alle deejays treden op vrijdag op, zodat we ons zaterdag enkel op pop- en rockmuziek kunnen focussen. De optredens op zaterdag blijven gratis", zegt mede-organisator Kim Van Asch.

De hoofdacts op zaterdag zijn de Nederlandse punkgroep De Heideroosjes en de elektronische popgroep Vive La Fête. "Dat zijn groepen die enkele jaren geleden grote hits hebben gescoord. Als het weer meezit, rekenen we op 5000 bezoekers. Vorig jaar liep het publiek door de regen in de namiddag letterlijk weg van de festivalweide. Dat willen we dit jaar niet meemaken."

CWILMEER OVER Vive La Fête

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio