Het spookt in griezelkasteel Pulhof

Provinciaal domein Pulhof is tot 18 september omgetoverd in een bos vol verborgen sprookjes. Ons jonge testteam mocht in primeur maandag al op pad.

cvandenboom

Piazza dell'Arte, opgericht in 1999 door Marijke Seresia om jong creatief talent te stimuleren, kreeg van de provincie groendomein Pulhof in Wijnegem ter beschikking. Als eerste project realiseerden elf kunstenaars van Piazza een sprookjespad voor kinderen tussen zes en veertien jaar, bestaande uit achttien kunstontwerpen die her en der in het parkbos staan verstopt.

"De sprookjesopstellingen zijn zo ontworpen, dat ze de fantasie van de kinderen prikkelen", legt Marijke Seresia uit. "We geven een voorzetje, en het is de bedoeling dat de kinderen zelf de rest ontdekken. Niet enkel de kinderen, maar ook de ouders worden geprikkeld. Persoonlijk vind ik Pulhof sowieso een wonderlijk bos. Iedereen wordt hier heel oud."

Koning Arthur

De ronde riddertafel van koning Arthur, waar iédereen gelijk is, valt in de smaak. Nicolas Vander Biest maakte er met zijn kunstcollectief Ucad een combinatie van een speeltoestel en sprookjesopstelling van. Wat ook indruk maakt, zijn de sleutels met bloed van kapitein Blauwbaard en de kabbelende beek waar Narcissus verliefd werd op zijn eigen spiegelbeeld.

Het griezeligste van het hele pad? Ongetwijfeld het drakenei, waarbij het begeleidend tekstje vermeldt dat de draak verdwaalde kindertjes lust. En het meest verleidelijke? Die kabouterpinnenmutsen die overal aan de wasdraadjes hangen te drogen. Tip: breng muggenmelk mee, want in domein Pulhof zwerven héél grote muggen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio