Amerikanen rollen binnen vanuit de kathedraal

Amerikanen rollen binnen vanuit de kathedraal

Amerikanen rollen binnen vanuit de kathedraal

Print
Antwerpen - Toerisme Vlaanderen wil Amerikanen leren dat Vlaanderen meer is dan het land van chocolade en bier. Samen met een zestigtal reisagenten zet de New Yorkse tak van Toerisme Vlaanderen culinaire reizen op naar de Vlaamse kunststeden. Het kunstprogramma loopt daar hand in hand met de culinaire uitstapjes. In Antwerpen zijn zes restaurants geselecteerd: In de Schaduw van de Kathedraal, Brasserie Pakhuis, Lunch Lounge Het Gebaar, De Godevaart, Graanmarkt 13 en Huis De Colvenier.
Een van de geselecteerde huizen is "In de schaduw van de kathedraal", op de Handschoenmarkt.

Tony Blust en Erly Gyselinck serveren er een Frans-Belgische keuken. Maar de afkomst van het restaurant zelf wordt niet geloochend. Ooit was het een mosselhuis. Wie er vandaag binnenstapt, zal dat niet kunnen ontkennen. En toch, als Tony gevraagd wordt om d specialiteiten van het huis op te sommen, hoeft hij geen seconde na te denken: "Gegratineerde krab en kreeftenkroketjes. De kroketjes zijn er gekomen als vervanger van de garnaalkroketten. Die vind je overal. Dus wilden wij iets anders."

"Natuurlijk zijn we nog altijd bekend als een mosselhuis", zegt Tony Blust. "Dat was het vooral in de jaren zeventig. Maar nadat chef-kok Erly Gyselinck en ik de zaak 21 jaar geleden hebben overgenomen, is het aanbod verbreed tot dagelijks 17 visgerechten. "Daarvan is onze gegratineerde krab de hoogvlieger", aldus Blust.

"Het is wel knap dat we nu ineens op een lijst voor Amerikaanse gasten prijken. We mochten al Amerikanen verwelkomen hoor. Zuid-Afrikanen ook, maar meestal toch Nederlanders. Dat komt ook omdat we op een A-ligging gevestigd zijn. Onze naam zegt het zelf. Vanuit de kathedraal rollen ze zo bij ons naar binnen", lacht Tony.

Foto Arlette Stubbe: Erly Gyselinck (staand) en Tony Blust.

Lees meer over het aanbod dat Toerisme Vlaanderen aan Amerikanen voorlegt in Gazet van Antwerpen van maandag 25 juli.

JVB

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio