Duisburg herdenkt doden Love Parade

Duisburg herdenkt doden Love Parade

Duisburg herdenkt doden Love Parade

Print
De 21 dodelijke slachtoffers van het dancefestival Love Parade vorig jaar zijn zondag in Duisburg door 7.000 mensen herdacht.

"Het was een tragedie die zeker vermeden kon worden. Op zo'n plaats had nooit een concert mogen plaatsvinden", zei Nadia Zanacchi, de moeder van een van de slachtoffers, in een toespraak op de herdenkingsplechtigheid in het MSV-stadion van Duisburg.

Minister-president Hannelore Kraft (SPD) van de deelstaat Noordrijn-Westfalen sprak de hoop uit dat "allen die fouten gemaakt hebben, de kracht vinden om dit toe te geven en om vergeving te vragen".

De zwaar bekritiseerde burgemeester van Duisburg, Adolf Sauerland (CDU), was niet aanwezig. De nabestaanden van de slachtoffers wensten niet dat hij aan de herdenking deelnam. Hij weigerde af te treden na de ramp en bood pas twee weken geleden openlijk verontschuldigingen aan.

Na de plechtigheid reed minister-president Kraft samen met de nabestaanden in een bus naar de tunnel waar de mensen verpletterd werden. Sinds zaterdag hebben meer dan 3.500 mensen bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken op de plaats van de tragedie. Op de trappen waar de paniek uitbrak, waren 21 kruisen geplaatst.

MEEST RECENT