Ivan Basso komt, Nick Nuyens niet

Print
Herentals - De Italiaanse toprenner Ivan Basso tekent present op het Herentalse wielercriterium. Nick Nuyens annuleert zijn deelname aan het criterium dan weer. "Een keuze van de renner zelf", zeggen de organisatoren.
"Misschien zit wielerland Italië op dit moment in een dipje", zegt voorzitter Charles Van de Wouwer van het organiserend comité. "Maar Ivan Basso is dan de uitzondering die de regel bevestigd. Net als zijn landgenoot Vincenzo Nibali, die we al eerder boekten. Basso fietste reeds een indrukwekkende erelijst bij elkaar. Zo won hij in 2006 de Giro. Na twee jaar schorsing was hij dit jaar terug op het voorplan en in deze Tour al vaak te zien tussen de grote namen. Hij staat niet voor niets in de tout-top10 van dit jaar."

Ivan Basso wordt op donderdag 28 juli op het grote podium op de Grote Markt aan het publiek voorgesteld omstreeks 19 uur.
Eerder werd al aangekondigd dat de revaliderende Jurgen Van Den Broeck als eregast aanwezig zal zijn op het criterium. Als grote namen bij de deelnemers werd ook al de winnaar van de voorjaarsklassiekers Philippe Gilbert bekend gemaakt. Daarnaast is ex-Vuelta winnaar Nibali aangekondigd. Tevens werden de spurtkanonnen Tyler Farrar en Mark Renshaw aangetrokken.

Het verstek van Nick Nuyens wordt opgevangen door de komst van veldrijder Sven Nys. Het criterium past in zijn opbouw naar de winter. Dat hij er enkele bekende gezichten uit het veldritwereldje zal ontmoeten, geeft zijn deelname nog wat extra pigment. Want Bart Wellens, Kevin Pauwels, Tom Meeussen en Joeri Adams staan ook aan de start van het criterium.

Marc HELSEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio