Ranstsesteenweg krijgt fietspad en collector

Print
Ranst - De ingreep waarbij een nieuwe collector wordt geplaatst die het water van 60000 inwoners zal zuiveren, kost in totaal 3.2 miljoen euro. Ranst neemt daarvan 835.000 euro voor haar rekening en voor het fietspad komt daar nog 128.000 euro bij maar daar mag de gemeente nog wel rekenen op 40 % subsidie.
De werkzaamheden zullen wellicht starten aan de hoek van de Doggenhoutstraat en de Ranstsesteenweg. Er moet natuurlijk altijd van het laagste naar het hoogste punt gewerkt worden en daarom zijn aanpassingen altijd mogelijk. De rioleringswerkzaamheden gaan dan in de richting van de sportterreinen in de Ranstsesteenweg. Er komt dus ook een fietspad en waar mogelijk worden parkeerplaatsen voorzien. Van aan de sportvelden komt er nog een fietspad tot aan de Profeetstraat.

Ook het Oelegemse Schransken krijgt een nieuwe rijweg. De oude asfaltlaag wordt opgebroken en vervangen door een nieuwe rijweg in rode straatklinkers. Beide projecten moeten nog aanbesteed worden dus het valt moeilijk te voorspellen wanneer de ingrepen zullen uitgevoerd worden. Schepen Nicole Damen (CD&V) hoopt dat het al begin 2012 zou kunnen zijn.

Sylvain Liekens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio