Else De Wachter wordt eerste vrouwelijke burgemeester van Kapelle

Else De Wachter wordt eerste vrouwelijke burgemeester van Kapelle

Else De Wachter wordt eerste vrouwelijke burgemeester van Kapelle

Print
Kapelle-op-den-Bos - Vrij onverwacht gooit burgemeester Leo Peeters zijn burgemeesterssjerp in de ring. De meerderheid van Sp.a en CD&V heeft Else De Wachter voorgedragen als zijn opvolger. Zij wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Kapelle.
Voor burgemeester Leo Peeters is het goed geweest. Hij heeft genoeg van de slopende job en wil, naar eigen zeggen, eindelijk wat rust krijgen.

“Neen”, dit was niet afgesproken bij de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt hij. ”Dit is mijn keuze en het moment lijkt mij daarvoor nu gekomen. Politiek is een slopende job en mijn gezondheid is ook niet meer optimaal. Mijn hart durft wel eens sputteren en ik hunker naar rust."

Leo Peeters werd in 1976 de jongste burgemeester van het land en heeft 35 jaar anciënniteit in het gemeentebestuur. Zijn nationale loopbaan begon als opvolging van wijlen Karel van Miert. Hij was de man van de beruchte omzendbrief Peeters rond het taalgebruik, de minimumlevering van energie voor iedereen, en hij toonde zich een permanent strijder voor het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde met de groep van de Burgemeesters.

Schepen Else De Wachter wordt de nieuwe en eerste vrouwelijke burgemeester van Kapelle-op-den-Bos. Verwacht wordt dat zij na de vakantie, ergens in september, de eed zal afleggen bij gouverneur Lode De Witte.

Voor coalitiepartner CD&V wordt Jos Thomas de nieuwe schepen. Hij vervoegt partijgenoot Edward De Wit in het college.

Juliaan DELEEBEECK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio