Hangjongeren kunnen niet meer zitten in Toekomststraat

Hangjongeren kunnen niet meer zitten in Toekomststraat

Hangjongeren kunnen niet meer zitten in Toekomststraat

Print
Hamme - Het schepencollege laat de zitbanken en het vuilnisbakje in de Toekomststraat weg halen. Dat gebeurt na herhaalde klachten over overlast door hangjongeren.

In oktober vorig jaar confronteerden bewoners van de Toekomststraat op de wijkraad Geem-Vlierkouter burgemeester Herman Vijt (CD&V) met de overlast veroorzaakt door hangjongeren. De burgemeester beloofde overleg met straathoekwerkers van Habbekrats, politie, jeugddienst en wijkraad om de jongeren tot een aanvaardbaar gedrag aan te zetten.

Tijdens een evaluatie op de wijkraad van 8 juni bleven de buurtbewoners hun ongenoegen uiten over de hinder door de hangjongeren. "De politie en huisvuilophaaldiensten doen hun werk uitstekend, maar dat is onvoldoende om de rust en veiligheid te doen terugkeren. Wij durven zelf de jongeren niet aanspreken uit schrik voor wraakreacties zoals fysiek en verbaal geweld en het beschadigen van eigendommen", klonk het.

Zitbanken verwijderen

"Wij vragen het schepencollege de zitbanken en vuilnisbak toch te verwijderen." De wijkraad steunde de vraag.

Schepen van Jeugd Hilde Landtsheer (Open Vld) beloofde daarop aan het schepencollege voor te stellen om in te gaan op de vraag. Het schepencollege volgt nu het advies van de wijkraad. Het wordt voor alle betrokkenen, buurtbewoners, wijkraad, schepencollege en politie afwachten of dit effect heeft en de jongeren wegblijven nu er geen zitbanken meer zijn.

Dat wordt pas na de vakantie duidelijk wanneer ze terug uit vakantie zijn. Politie en schepencollege vrezen dat de jongeren op andere plaatsen in de gemeente gaan rondhangen.

WO

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio