Murdoch en Brooks voor Brits parlement over afluisterschandaal

Mediamagnaat Rupert Murdoch en de twee ex-hoofdredacteurs van News of the World, Rebekah Brooks en Andy Coulson, verschijnen vandaag voor een commissie van het Britse parlement. De commissie onderzoekt het afluisterschandaal bij de opgedoekte tabloid News of the World.

ikerremans

Twee toplui van Scotland Yard, Sir Paul Stephenson en John Yates, die de laatste dagen ontslag hebben genomen, komen dinsdagmorgen ook hun verhaal doen. Daarna is het de beurt aan Rupert Murdoch en zijn zoon James. Na de mediamagnaten volgen Brooks en Coulson. Rebekah Brooks nam al ontslag als CEO van News International en werd zondag gearresteerd. Ondertussen is ze weer vrijgelaten op borgtocht.

De betrokken moeten komen getuigen over illegale afluisterpraktijken door journalisten van onder andere News of the World. Telefoontjes van politici, voetbal- en filmsterren, en van slachtoffers van zware misdrijven werden onderschept. Enkele toplui van de politie zouden de onderzoeken naar de afluisterpraktijken bewust gedwarsboomd hebben.

Het schandaal houdt Groot-Brittannië al een paar weken in de ban. Maandag werd Sean Hoare, een ex-journalist van NOTW die aan het licht bracht dat Coulson weet had van de afluisterpraktijken, nog dood aangetroffen in zijn woning.

Lees ook: Klokkenluider News of the World dood aangetroffen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio