Maar een kandidaat-hoofdredacteur Le Soir

Journalist Maroun Labaki is de enige interne kandidaat om Béatrice Delvaux op te volgen als hoofdredacteur bij Le Soir.

ikerremans

Zijn kandidatuur zal nog deze week worden bestudeerd door Bernard Marchant, de gedelegeerd bestuurder van de uitgeversgroep Rossel, en door Didier Hamann, de algemene directeur van de redactie.

30 jaar

Over de kandidatuur moest normaal gezien vrijdag worden gestemd door de Vereniging van Beroepsjournalisten van Le Soir (SJPS), maar die stemming ging uiteindelijk niet door. "Het merendeel van de journalisten is op vakantie. Vrijdag kwamen we aan een quorum van 60 procent en we vonden dat niet voldoende om ons uit te spreken over het al dan niet ondersteunen van de kandidatuur", zegt Bernard Padoan, voorzitter van de SJPS.

Daarom heeft de SJPS de kandidatuur van de journalist gewoon overgemaakt aan de raad van bestuur, zonder er een advies aan te verbinden. Labaki zou nog deze week een onderhoud hebben met Marchant en Hamann.

De 53-jarige Maroun Labaki is al meer dan dertig jaar aan de slag als journalist bij Le Soir. Hij is gespecialiseerd in Europese aangelegenheden. Béatrice Delvaux gaf in juni haar ontslag als hoofdredactrice na een conflict met de redactie. Zij oefende haar functie tien jaar uit.

Beeld Photo News

MEER OVER Le Soir