Terug gratis toegang tot Blosodomein bij slecht weer

Het slechte weer van de afgelopen dagen maakte dat bezoekers wegbleven uit het Bloso-domein. Nog tot begin september zal de toegang tot het domein afhankelijk van de weersomstandigheden gratis zijn.

De Bruyn Chris

Sedert twee maanden moeten bezoekers van het zwembad of de speeltuin in het domein van Hofstade tijdens het weekend betalen. Tijdens de maanden juli en augustus geldt het tarief van vijf euro voor een volwassene en een euro voor een kind kleiner dan 1,30 meter zelfs dagelijks. Maar een kassa bemannen voor enkele bezoekers is een financiële strop.

“Het slechte weer de laatste dagen speelt in ons nadeel. Woensdag waren er maar twee betalenden. Daarom hebben we het domein donderdag gratis open gesteld”, zegt centrumverantwoordelijke Myriam Dewael.

De betalende toegang werd op 21 mei ingevoerd als gevolg van de aanhoudende overlast voor de buurt en de bezoekers van het domein door Brusselse jongeren van allochtone afkomst.

Tijdens de vakantiemaanden blijft het domein gratis toegankelijk bij slechte weersomstandigheden. Objectieve criteria zijn er niet niet. “Temperaturen onder 20 graden of reële kans op regen”, gaat Dewael voort. De maatregel is tijdelijk en wordt niet op voorhand meegedeeld. In september volgt een evaluatie. Of het domein dan gratis dan wel betalend zal zijn valt dan af te lezen op de lichtkrant of op de website. Info op www.bloso.be. Chris De Bruyn

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio