Steven Dupont trekt deur bij Vlaams Belang achter zich dicht

Steven Dupont, gemeenteraadslid in Grimbergen en tevens zetelend in de provincieraad van Vlaams-Brabant, verlaat het Vlaams Belang.

kscherpenberg

In zijn ontslagbrief richt de politicus zich tot voorzitter Bruno Valkeniers. Die kwam naar verluidt zijn belofte niet na om de partij te verjongen en te moderniseren. Bovendien werd de partijtop niet verbreed, klinkt het.

Dupont zegt ook een verdere verstarring en verharding van de partijstandpunten waar te nemen. De man zal als onafhankelijke blijven zetelen in de provincie- en gemeenteraad. Hij zal blijven ijveren voor "een menselijk en zelfstandig Vlaanderen" en zal tijdens de zomermaanden bepalen welke richting hij zal uitgaan.

De man uit Grimbergen uit ook nog sympathie voor de revolte van de Belfortploeg, de Gentse dissidente beweging die uit het Vlaams Belang gezet werd. "Durven kiezen voor een nieuw verhaal is niet eenvoudig, maar wel eerlijk", schrijft hij.

Dupont (34) was al sinds 2006 actief in de provincieraad. Hij was ook lid van de "denktank nationale campagnes" en regiosecretaris van het Vlaams Belang Brussel-Halle-Vilvoorde.

Archiefbeeld: PhotoNews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER