Mobiele speelpleinwerking Pieto!nk moet ook buurtwerking stimuleren

Het Mobiele speelplein Pieto!nk is een unieke speelpleinwerking. Tijdens de zomervakantie zijn de monitoren actief in de speelstraten en op gemeentelijke speelterreinen.

cvandenboom

Het mobiele speelplein Pieto!nk startte enkele jaren geleden met het organiseren van speelstraten. In de namiddag zorgen animatoren daar voor een uitgebreid spelaanbod. De animatoren maken de speelstraten actiever en attractiever door extra spelmateriaal en speelimpulsen aan te bieden aan de kinderen.

Pieto!nk wil volgens Joke Dierickx met de mobiele speelpleinwerking niet enkel het spelen activeren maar ook een buurtwerking stimuleren."Doel is jongeren te laten doorstromen naar de bestaande jeugdwerk als jeugdbewegingen, speelpleinwerking, sportclubs en het cultuuraanbod."

De mobiele speelpleinwerking Pieto!nk en het gemeentebestuur selecteerden voor de zomer 2011 vier speelstraten. Zij lieten zich daarbij leiden door het ontbreken van een gemeentelijk speelterrein of speelmogelijkheden in de buurt, het aantal kinderen van 3 tot 12 jaar die in de straat en onmiddellijke omgeving wonen en de geografische spreiding.

De bewoners van Schaubeke, Moerheide (1-5 augustus) en Gustaaf De Petterlaan (25-29 juli) vroegen en kregen een speelstraat voor een week. Pieto!nk is deze zomer ook te vinden op het speelterrein van de Vlierkouter, park Kerkwijck en Neerlandt.

WO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio