Champagnebar in Stadsfeestzaal dicht na reeks problemen

De champagnebar in de Stadsfeestzaal, bovenop een 7 meter hoog champagneglas, is dicht. Want de bubbels staan de uitbaters tot aan de lippen. Het geheel is een welles-nietesverhaal met veel versies, die men al dan niet anoniem kwijt wil. Er zijn de vorige eigenaars, de nieuwe eigenaars, Laurent Perrier en de uitbaters van de Stadsfeestzaal. Samengevat heeft ongeveer iedereen klachten of processen lopen tegen elkaar. Champagne met trubbels dus.

cvandenboom

"Ik sluit vanavond, want ik kan niet op tegen het terrorisme van alle mensen die tegen ons zijn", zegt de Griekse Tina Papakonstantopoulou (verder gewoon Tina), die zaterdag samen met haar Israëlische partner Erez Ladani een deurwaarder naar de zaak stuurde. "Die moet een staat van bevinding opmaken zodat niemand achteraf kan zeggen dat we iets zouden hebben meegenomen."

De zaak is beginnen lopen in het najaar van 2010. Onderhandelingen duurden maanden, maar mondden op 3 januari uit in een overname. De nieuwe eigenaars vragen tot twee keer toe om hun cheque op een latere datum te dateren. Volgens de oude eigenaars was die cheque niet gedekt en is er een strafklacht ingediend.

Eigenares Tina Papakonstantopoulou investeerde naar eigen zeggen zo'n 100.000 euro aan publiciteit. "Dan valt die tegenwerking zwaar." Er wordt ook uitgehaald naar de vorige eigenaars. "We kregen foute cijfers van onze voorgangers en vroegen Laurent Perrier om hulp. Tot vandaag hebben we hen niet gehoord."

Onbetaalde huurgelden

Het is Laurent Perrier die de bar huurt en verhuurt. Daar klinkt het anders. De champagne blijkt niet betaald te zijn. "Ik betaal mijn rekeningen wél. Ik heb mijn leverancier vorige week nog gezien", zegt Tina. Zeker is alleszins dat Laurent Perrier het wachten op de betaling van al lang geleverde champagne beu is. Het champagnemerk heeft de uitbaters gedagvaard. Ook huurgelden moeten nog aan de champagnereus worden betaald. Laurent Perrier heeft beslag gelegd. De zaak komt donderdag voor de vrederechter.

De vorige uitbaters, die het handelsfonds van de champagnebar hebben verkocht, hebben op hun beurt de nieuwe uitbaters gedagvaard in faling. Dat doen ze omdat de nieuwe uitbaters nog altijd niets hebben betaald van de overnamesom. Om de zaak compleet te maken loopt er ook een klacht wegens de nieuwe uitbaters tegen de Stadsfeestzaal.

JOHAN VAN BAELEN

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio