Tachtig verenigingen plaatsen windmolentjes tegen kernenergie in Doel

Vertegenwoordigers van tachtig organisaties plaatsen vanmiddag kleurrijke windmolentjes tegen kernenergie. Niet enkel milieuverenigingen doen mee aan deze actie, maar ook organisaties uit de cultuursector, de Noord-Zuidbeweging, politieke partijen, grote middenveldorganisaties en hernieuwbare energiebedrijven zetten zich in.

cvandenboom

Sara van Dyck van de Bond Beter Leefmilieu vraagt namens het platform 'Stop and Go' om de wet op kernenergie te behouden en werk te maken van hernieuwbare bronnen.

"Het volstaat bovendien om het enorme potentieel op vlak van energiebesparing in België te benutten om de kerncentrales vanaf 2015 te sluiten, zonder dat de bevoorradingszekerheid onder druk komt," aldus Sara Van Dyck

Op de platformtekst worden zeven redenen aangehaald waarom de verlenging van de levensduur van de oude Belgische kerncentrales onaanvaardbaar is.

Het platform Stop and Go werd gelanceerd op 26 april, precies 25 jaar na de kernramp van Tsjernobyl. Ondertussen loopt ook een online petitie die woensdag al meer dan 81.000 ondertekenaars telde. In het najaar komt een publiekscampagne.

Meer informatie: www.stop-and-go.be

MEER OVER Doel

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Jobs in de regio