Ongeval met vrachtwagens op E314

Print

Ongeval met vrachtwagens op E314

Op de E314 zijn er twee verkeersongevallen gebeurd ter hoogte van Houthalen en Park Midden Limburg. Een vrachtwagen reed in op de file die ontstond. Het gaat al om het derde ongeval deze week waarbij een vrachtwagenbestuurder in de fout gaat.

Maandag kwam de 23-jarige Sanne Van Loy om toen ze met haar auto geplet raakte tussen twee vrachtwagens.
Dinsdag reed een vrachtwagen in op een file, nadat de trucker drie waarschuwingsborden waarop een snelheidsbeperking van 50 km/u was aangekondigd, had genegeerd. De trucker (19) kwam daarbij om.

Vandaag was het weer prijs; even voor de middag crashten twee vrachtwagens in Houthalen. De ravage is groot, maar beide bestuurders bleven gelukkig ongedeerd. Het ongeval gebeurde in de staart van een file, die ontstaan was door een eerste ongeval, tussen twee auto's.

Een Franse trucker merkte de file te laat op, en knalde achterop een containerwagen van afvalophalder Sita. De container en de truck werden in de berm geslingerd, en de lading oude metalen belandde op de pechstrook.

Automobilisten moesten in de richting van Lummen aanschuiven vanaf Genk. In de andere rijrichting ontstond er een kijkfile van 3 kilometer.

Toon Royackers

MEEST RECENT