1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

14.000 fans genieten van Prince in Gent (exclusieve beelden)

Het Sint-Pietersplein in Gent liep dinsdagavond vol voor het concert van Prince, meer dan 14.000 fans waren present. Onze fotograaf zorgde voor exclusieve beelden dankzij een unieke locatie in een studentenkot.

jrosquin

De Lijn Oost-Vlaanderen legde 23 gratis bussen in en vervoerde tussen 16 en 21 uur ongeveer 5.400 concertgangers van de parking Flanders Expo naar het historische plein.

Bij organisator Greenhouse Talent is men bijzonder enthousiast. "Er werden nog heel wat tickets aan de kassa's verkocht, alles samen zijn 14.000 van de 15.000 kaartjes de deur uit. We kunnen alvast van een heel groot succes spreken."

De tweede concertdag, woensdag, was eerder al op enkele uren uitverkocht.

Bekijk de integrale setlist

Kot

Beeld u een vip-loge voor een concert in met persoonlijke koelkast, een uitzicht verheven boven dat van de massa, een toilet om de hoek, ja zelfs een lavabootje voor enkele momenten van afkoeling. Zulke plaatsen bestaan.

In Gent heten ze deze week niet vip-loge, maar studentenkot.

Christy Clynckemaillie (22) uit Merkem (bij Ieper) huurt een studentenkamer (Foto van Joris Herregods) één hoog in studentenhome Manor, aan het Sint-Pietersplein. Zij moeten zowat het beste én goedkoopste uitzicht hebben op het podium.

Exclusieve beelden

Prince Roger Nelson weigerde in Gent persfotografen op het plein. Maar onze fotograaf kon de dames overhalen om hun studentenkamer als uitvalsbasis te gebruiken om van daaruit exclusieve beelden te schieten van het concert en van de soundcheck.

Bekijk de beelden in onderstaand fotoalbum.

Foto's: Bert Hulselmans