Devlies (CD&V): "Minstens een verdienstelijke inspanning van Di Rupo"

De partijen moeten zich nog uitspreken, maar staatssecretaris Carl Devlies (CD&V) heeft al wel laten weten dat hij de nota van formateur Elio Di Rupo "minstens een verdienstelijke inspanning" vindt.

ikerremans

Langs Vlaamse kant reageerde nog geen enkele partij op de nota van Di Rupo. Ook Devlies, staatssecretaris voor de Coördinatie van de Fraudebestrijding, wil er zich niet echt over uitspreken. "Wij gaan de nota grondig bestuderen, maar ik heb het gevoel dat Di Rupo een grote inspanning heeft geleverd en zich zeer grondig heeft voorbereid. Ik denk dat de cijfers wellicht ook realistisch zijn", klonk het wel.

Formateur Di Rupo legt in zijn nota vaak de nadruk op de strijd tegen de sociale en fiscale fraude. Die kan volgens Devlies 1 miljard euro opleveren, maar Di Rupo houdt met een pak meer opbrengsten rekening.

Devlies geeft toe dat zijn berekeningen minimaal zijn en dat het mogelijk is om een hoger bedrag te halen. De CD&V'er wijst erop dat Di Rupo ook rekening houdt met de winsten die een betere werking van de administratie en de inspectiediensten kan opleveren. Die efficiëntiewinsten had Devlies niet meegerekend.

CD&V buigt zich de volgende uren en dagen over de nota, net als alle andere partijen.

Lees ook: Di Rupo stelt vijf grote hervormingen voor

Beeld: Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER