De Padt: "Geef gesloten stations nieuwe bestemming"

Guido De Padt, senator voor Open Vld, wil dat de veertig stations, die de NMBS wil sluiten, een nieuwe bestemming krijgen.

kscherpenberg

Uit een antwoord van uittredend minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) op een vraag van de liberaal bleek dat in de periode 2008-2010 32 stationsgebouwen werden gehuurd door verenigingen, werden zes stations verkocht aan lokale overheden en werden nog eens 47 gebouwen verhuurd.

De Padt hoopt dat in de stations die de NMBS nu nog wil sluiten bijvoorbeeld postkantoren of tentoonstellingsruimtes komen.

"Als een lokale gemeenschap mee investeert in een andere bestemming van die stations krijgen die een nieuw leven. Daar kan iedereen beter van worden, zowel de NMBS, de overheid als de burger", klinkt het. De senator wordt daarin bijgetreden door Vervotte.

Het sluiten van veertig stations zou onderdeel zijn van een herstelplan dat de directie van de NMBS voorstelt. De raad van bestuur van de spoorwegmaatschappij zou zich volgens krantenberichten op 5 juli over dat plan buigen.

Beeld: PhotoNews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER