India a volonté in Schipllaken

In navolging van ‘De Langste Tafel’ organiseert Schiplaken Op Straat (S.O.S) nu ‘India a volonté’. Een verrijkende kennismaking met cultuur en gastronomie.

Juliaan Deleebeeck

Met De Langste Tafel, debuteerde ‘Schiplaken Op Straat’ om jaarlijks een groot evenement op poten te zetten tegen de verzuring en vervreemding in de samenleving.

Zaterdag, 2 juli, wordt het wat bescheidener aangepakt met een familiedag rond India. Die keuze is helemaal geen toeval aangezien de stuwende kracht achter de organisatie, Rajan Hendrickx, Indiase roots heeft.

“Ik was zes toen ik naar Belgie kwam”, begint Rajan zijn verhaal. ”Daarvoor verbleef ik in Saint Catherine’s Home, een tehuis in Andheri bij Mumbai. Intussen ben ik al een paar keer teruggereisd naar mijn geboorteland om er mijn allochtone cultuur te ontdekken. Indiërs zijn vriendelijk en gastvrij en het eten is er lekker. Dat is te weinig bekend in Vlaanderen en daarom organiseren we zaterdag ’India a Volonté’. Deelnemers worden ondergedompeld in een mini-cultuurbad over een aantal typische aspecten van India.”

Het hele gebeuren speelt zich af in en rond de parochiezaal ‘De Bosuil’ aan de Bieststraat in Schiplaken (Boortmeerbeek). Vanaf 13u is er een mega-buffet met Indische specialiteiten en frieten met curryworst voor kindjes die de Indiase gerechten niet lusten. Voor de randanimatie zorgen dansers, muzikanten en masseurs, er is een workshop hennaschilderen en er is een echte kameel ingehuurd waarop rondritten kunnen gemaakt worden.

De opbrengsten gaan gedeeltelijk naar Cliniclowns en dienen ook als reserve voor een groot evenement volgend jaar.

JD

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio