"Stad begeleidt moslims in zoektocht naar grote moskee"

In een reactie op de bezetting van de voormalige GM-gebouwen aan de Noorderlaan door Vlaams Belang zegt Antwerps schepen van Diversiteit Monica De Coninck dat de stad de moslimgemeenschap inderdaad begeleidt in de zoektocht naar een vestigingsplaats voor een mogelijke grote moskee.

jrosquin

Johan Renard, de woordvoerder van de schepen, bevestigt dat een grote moskee een oplossing moet bieden voor de tal van kleine moskeeën her en der in de stad. "Die zorgen voor wat overlast, vooral in verband met mobiliteit".

"De moslimgemeenschap is op zoek naar een locatie om een grote moskee te vestigen en de stad begeleidt haar daarin. Het gaat om mogelijke locaties zowel in het noorden als in het zuiden van de stad." De voormalige GM-gebouwen aan de Noorderlaan, nabij Metropolis en de Antwerpse brandweerkazerne, maken daarvan deel uit.

Vlaams Belang

Uit protest bezet een twintigtal leden van het Vlaams Belang donderdag het dak van het verlaten fabriekspand, waaruit de autobouwer al jaren geleden wegtrok voor de verhuis naar de intussen ook gesloten fabriek in Antwerpse haven. Vlaams Belang protesteert met zijn symbolische actie tegen de komst van de supermoskee en tegen de "islamisering van Antwerpen".

Lees ook: Vlaams Belang bezet pand waar supermoskee komt

MEER OVER Monica De Coninck

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio