Vlaams Belang bezet pand waar supermoskee komt

Het Vlaams Belang bezet een groot pand aan de Antwerpse Noorderlaan, dat volgens het stadsbestuur in aanmerking komt om een supermoskee in onder te brengen. Met een twintigtal actievoerders, onder wie ook parlementsleden, bezet de partij sinds 7 uur het dak van het leegstaande gebouw.

ikerremans

"Deze plannen zijn een symbool voor de islamisering van Antwerpen. Het is een prestigeproject voor moslims en de islam, en wij protesteren daartegen met de bezetting van het gebouw", zegt Filip Dewinter. "We hangen een spandoek en plannen donderdagnamiddag een barbecue met varkensvlees."

Het gaat om de gebouwen waarin de Antwerpse Opel-fabriek was ondergebracht nog voor ze naar de - intussen ook gesloten - fabriek in de Antwerpse haven verhuisde. Het pand is gelegen aan de Noorderlaan, vlakbij het Metropolis-bioscoopcomplex en naast de nieuwe kazerne van de Antwerpse brandweer.

De supermoskee moet een oplossing bieden voor de vele kleine en slechtbehuisde moskees in de stad en zou door de moslimgemeenschap gefinancierd moeten worden.

MEER OVER Vlaams Belang