23.000 kinderen genieten van bloedhete Pennenzakkenrock

Aan het Zilvermeer in Mol hebben dinsdag meer dan 23.000 kinderen en hun leraars, begeleiders of ouders een bezoek gebracht aan de zeventiende editie van Pennenzakkenrock. Onder meer Milk Inc., Tom Dice en Dean gaven er het beste van zichzelf onder een verschroeiende zon.

ikerremans

Het Rode Kruis, bijgestaan door de gemeente Mol, deelde zakjes water en later ook frisdrank uit ter verkoeling en de brandweer besproeide het publiek zelfs geregeld met water. Het verwachte onweer bleef uit.

Onweer blijft uit

De Rode Kruisposten werden druk bezocht door kinderen met uitdrogingsverschijnselen, maar grote problemen waren er volgens het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer niet. Heel wat bezoekers zochten ook verkoeling in het meer.

Er werd vooraf gevreesd voor een lokaal hevig onweer. In dat geval konden meteen de nodige maatregelen worden genomen, zoals ook het afsluiten van de zwemzone. Dat bleek echter niet nodig, want op een enkel wolkje na bleef het de hele dag bakken en braden geblazen.

Pennenzakkenrock richt zich vooral tot kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud. Zowel scholen, groepen als enkelingen zijn er welkom. Naast optredens zijn er telkens heel wat randactiviteiten, met dit jaar onder meer speciale aandacht voor sensibilisering rond geluidsoverlast en gehoorschade.

MEER OVER Pennenzakkenrock

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio