Dirk Sterckx verlaat het Europees Parlement

Dirk Sterckx verlaat het Europees Parlement

Dirk Sterckx verlaat het Europees Parlement

Print
Dirk Sterckx, Europees parlementslid voor Open Vld, trekt in september "met pensioen". De politicus zal dan 65 jaar worden.

De liberaal maakte in 'De Zevende Dag' op Eén wel duidelijk dat hij de politiek niet helemaal vaarwel zal zeggen. Zo blijft hij actief in het partijbestuur en in de gemeenteraad van Lint.

Philippe De Backer, oud-jongerenvoorzitter van de Vlaamse liberalen, neemt het zitje van Sterckx in het Europees Parlement over.

"Na een dozijn boeiende en intense jaren neem ik in september afscheid als parlementslid. Vanaf oktober ben ik dan op pensioen en kan ik meer tijd geven aan mijn familie en mezelf", verduidelijkt Sterckx in een mededeling.

Sterckx maakte eerst carrière op de televisie. Zo was hij onder meer eindredacteur van het VRT-journaal en ankerman van het programma Terzake.

De liberaal werd in juni 1999 voor het eerst verkozen op de Europese lijst van de toenmalige VLD. Van 16 februari 2004 tot aan de verkiezingen van 13 juni 2004 was hij zelfs even interim-voorzitter van de liberalen. Datzelfde jaar werd hij herverkozen in het Europees Parlement.

Verdiend pensioen

Alexander De Croo, partijvoorzitter Open Vld: “Dirk wordt in september 65 en heeft zijn pensioen dubbel en dik verdiend. Voor het Europees Parlement is dit zeker een verlies. Dirk groeide er uit tot een gewaardeerd transportspecialist en slaagde erin om het vaak complexe Europa aan de mensen uit te leggen. Zowel in het parlement als in onze partij staat Dirk bekend als een harde werker die - vaak ver weg van de media - met zijn kennis en diplomatie belangrijke dossiers een beslissende wending geeft.

Beeld: PhotoNews

MEEST RECENT