Kathleen Cools grijpt net naast award (video)

François Luks en Monique DePaepe zijn door zeshonderd oud-studenten van de huidige UA verkozen tot Alumni van het Jaar 2011. De dokters namen de maat van VRT-journaliste Kathleen Cools, Gabriël Fehervari van Alfacam en Bruno Vanderborght, directeur Klimaatsverandering bij cementproducent Holcim.

jlenaerts

Op de gala-avond van het alumnifeest, die in goede banen geleid werd door Wim De Vilder, was ook onze vliegende reporter aanwezig. Hij haalde met de genomineerden herinneringen op aan de schoonste tijd van hun leven... Bekijk het filmpje!

Prof. dr. François Luks is pionier op het vlak van de foetale chirurgie, zijn echtgenote prof. dr. Monique DePaepe is pathologe, gespecialiseerd in longonderzoek. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studietijd en werken intussen al jaren in de Verenigde Staten. Het koppel reageerde blij verrast. “We zijn al 28 jaar weg uit Antwerpen”, vertellen ze. “Dat de universiteit ons niet vergeten is, doet echt deugd.”

Kathleen Cools was absoluut niet teleurgesteld: "Het is een hele eer genomineerd te worden, mijn avond kon al niet meer stuk. Hoed af voor de dokters." Luks en DePaepe volgen Drupal-bezieler Dries Buytaert op. Eerder gingen onder meer Kaat Debo (ModeMuseum) en Marc Van Sande (Umicore) met de award aan de haal.

MEER OVER Kathleen Cools

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio