Koppel veroordeeld voor het stalken van eigen kinderen

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk is donderdag een bejaard landbouwerskoppel uit Zwevegem veroordeeld wegens het stalken en belagen van twee van hun zonen en een schoondochter.

kscherpenberg

De oudjes kregen een boete opgelegd van 2.475 euro. Ze moeten eveneens schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers, samen goed voor 12.000 euro.

Het echtpaar had graag gezien dat hun twee zonen vrijgezel zouden blijven voor het leven en zouden blijven vertoeven op de familiehoeve van zo'n 45 hectare. Op die manier zou het opgebouwde familiefortuin niet te zeer versplinterd raken. Een derde zoon mocht wél huwen en zijn eigen weg gaan.

In 2003 ging het echter mis. Eén zoon leerde een meisje kennen. De twee ouders deden er alles aan om de relatie te doen mislukken. De dame werd jarenlang vernederd en de zoon werd het werken op het landbouwbedrijf, dat hij ondertussen had overgenomen maar waar zijn ouders nog waren blijven wonen, vrijwel onmogelijk gemaakt.

De rechter had het over bijna dagelijkse pesterijen, bemoeienissen en belaging, hoewel de vrederechter de ouders in 2008 een storingsverbod had opgelegd.

Mama boerin ging overal vertellen dat haar zoon schizofreen was of op het bankroet afstevende. Sinds 2007 hadden de twee zonen en de schoondochter 120 klachten ingediend bij de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER