"Tia Hellebaut kan weer 2 meter springen"

Tia Hellebaut geeft donderdag meer uitleg over haar nieuwe comeback. Vriendin en (ex-)atletiek-collega Kim Gevaert is ervan overtuigd dat Hellebaut opnieuw zal meedraaien aan de top. "Ik zie Tia zeker weer twee meter springen."

ikerremans

Kim Gevaert was alvast niet enorm verrast toen Hellebaut vorige week haar comeback aankondigde na haar tweede zwangerschap. "Ik ben er ditmaal minder van geschrokken dan bij de eerste keer. Velen waren niet echt verrast, vooral niet omdat Tia, in tegenstelling tot toen ze mama werd van haar eerste kindje, de optie had opengehouden om terug te keren."

Derde kindje?

Gevaert ziet een comeback voor zichzelf niet meteen zitten. "Maar ik heb sinds 2008 dan ook niets meer gedaan. Tia heeft haar conditie wel onderhouden, nog kort voor ze moest bevallen. Pas op, een comeback maken als mama van twee is helemaal niet vanzelfsprekend. Maar ik zie haar wel slagen."

"Elke keer als Tia terugkwam, heb ik bij mezelf wel gedacht: hoe zou dat voor mij zijn om terug te keren? Dan denk ik eerst aan alle toffe momenten, maar dan komen ook de minder leuke momenten boven. Ik heb die drive niet meer."

"Bovendien ben ik te veel mama", lacht Gevaert nog. "Het is niet omdat we twee kindjes hebben dat het nu gedaan is, hè."

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio