Onrust bij Philips in Turnhout

Onrust bij Philips in Turnhout

Onrust bij Philips in Turnhout

Print
Turnhout - De 1.800 werknemers van Philips in Turnhout reageren ongerust op de berichten dat hun concern het blijkbaar niet goed doet. Philips gaf deze morgen een omzet- en winstwaarschuwing uit. De resultaten in de divisies Licht en Consumentenbestedingen blijken ondermaats te zijn.

In Amsterdam is daarom kennelijk een nieuw hestructureringsplan in de maak. Precies omdat de fabriek van Turnhout een belangrijke schakel is in de activiteiten van de divisie Licht is de onrust onder de werknemers voelbaar.

Geen duidelijkheid rond herstructureringsplannen

Bij de directie heet het ondertussen dat er nog helemaal geen duidelijkheid is omtrent de concrete invulling van de herstructureringsplannen in de divisie. Turnhout is effectief een belangrijk ontwikkelingscentrum binnen de groep, heet het. Directeur Arjan Boerema laat verstaan dat er voorlopig niet meer informatie kan gegeven worden.

Aandeel totaal onderuit

Het aandeel van Philips op de beurzen gaat ondertussen totaal onderuit. De koersdaling bedroeg op bepaalde momenten zelfs meer dan 13%. Het aandeel haalt nog nauweljiks de 15 euro.

Marc Balduyck

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio