Oppositie valt schepen Meulemans aan

Oppositiepartij Sp.a-N-VA vraagt zich af of het schepencollege nog goed kan functioneren na de correctionele veroordeling van schepen Bert Meulemans (CD&V).

Juliaan Deleebeeck

“De schepenen van Boortmeerbeek doen het geloof van de burger in de politiek geen goed”, stak raadslid Remi Seranne op de raad van maandag van wal. ”Nadat schepen Jo Buelens (Open VLD) al een veroordeling opliep voor stalking is nu ook Bert Meulemans door de Brusselse rechtbank veroordeeld voor het niet aangeven van zijn mandaten, wat sinds 1995 verplicht is. Hij moet 2.750 euro betalen. Kan een collega met een correctionele veroordeling nog goed werken en moet hij niet zelf zijn conclusies trekken en ontslag nemen, of minstens een tuchtstraf krijgen met schorsing van bevoegdheden”, vraagt Seranne zich af.

Meulemans schrok maar reageerde niet. Hij vindt zijn misdrijf een administratieve fout en niet vergelijkbaar met de stalking van zijn collega-schepen Buelens. Meulemans maakt zijn beklag dat hij de mogelijkheid niet kreeg om met het Rekenhof een minnelijke schikking te treffen.

JD
Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio