Jongeman bijna doodgeslagen in Brussel omdat hij homo is

Een schrijnend verhaal uit Brussel is via Facebook aan het licht gekomen. Een man is daar ineengeslagen en zelfs bijna gewurgd enkel en alleen omdat hij homo is. Dat heeft ook advocaat Sven Mary bevestigd.

ikerremans

In de vroege ochtend van 13 juni werd de man na een feestje aangevallen op de Anspachlaan ter hoogte van de Beurs in Brussel. Het is zijn vriend Kris die de aanval in de openbaarheid heeft gebracht.

Wurgen

"Bart liep over de Anspachlaan met een goeie vriend van hem die uit Barcelona op bezoek was. En die jongen ziet er nogal ‘vrouwelijk’ uit", vertelt Kris Decoodt op Facebook. "Ze liepen voorbij een pittabar en er werd van in het café iets naar hen geroepen en gelachen."

"Bart en Rolando liepen door, maar twee mannen, van Noord-Afrikaanse origine, die vanop het terras rechtgesprongen waren, hielden hun tegen. Bart is toen na een aantal opmerkingen dadelijk in het gezicht geslagen en dan heeft een van de twee mannen hem trachten te wurgen."

Camerabeelden

Daarna werd Bart ook in de pittabar geslagen en geschopt. Er werd zelfs met een stoel op hem ingebeukt. De eigenaar van de pittabar belde meteen de politie en samen met een ambulance kwamen de agenten snel ter plaatse. Als bij wonder overleefde Bart de aanval. De vriend uit Barcelona bleef ongedeerd.

Het slachtoffer heeft nu de bekende advocaat Sven Mary onder de arm genomen. Hij gaat klacht indienen tegen zijn belagers. Er zouden camerabeelden zijn die kunnen gelden als bewijs.

"Dit is geen zinloos geweld, want de dader vindt het gebruikte geweld niet zinloos", zegt Sven Mary. "Het is geweld gericht tegen bepaalde personen, namelijk homo's. En dat terwijl in onze rechtsstaat mensen van welke geaardheid ook op hun gemak een pitta moeten kunnen gaan eten zonder lastiggevallen te worden."

Meer over geweld tegen homo's vindt U op de expertenpagina van John De Wit.

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio