Moord in zwembad overgedaan

Voor de tweede keer in een week tijd is moordverdachte Jesus Fornerino (46) vanuit zijn cel naar Noord-Limburg gebracht. Dinsdag om de afscheidsplechtigheid bij te wonen van zijn vrouw in Hechtel- Eksel; vrijdag om de speurders te tonen wat er op maandag 30 mei in het zwembad achter het huis in Leopoldsburg is gebeurd.

jlenaerts

Jesus Fornerino blijft volgens zijn advocaten ontkennen dat hij zijn vrouw Cynthia Elisabeth (41) met opzet om het leven heeft gebracht. Beiden zijn uit Curaçao (Nederlandse Antillen) en hebben samen vijf kinderen tussen de 5 en 14 jaar. "Het is een ongeluk geweest", aldus meester Vic Van Aelst. "En daar is zijn dochtertje van 13 het ook mee eens. De man geeft heel erg om zijn kinderen."

Om een en ander uit te klaren, heeft vrijdag een reconstructie plaatsgevonden achter het huis langs de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg. De verdachte kwam onder begeleiding van speurders van de federale gerechtelijke politie van Hasselt rond 14 uur aan. Hij moest de speurders tonen wat er precies was gebeurd. Tekst en uitleg werd na de reconstructie niet gegeven.

Contactverbod

Op maandag 30 mei was hij naar zijn vrouw gereden, ook al had hij een contactverbod opgelegd gekregen. Beiden kregen ruzie en kwamen in het zwembad terecht.

Fornerino, die na een ongeval een handicap aan zijn arm opliep, zou naar eigen zeggen gesparteld hebben om uit de greep van zijn vrouw te geraken. Hij zou dan weggelopen zijn, andere kleren hebben aangetrokken en zijn kinderen van school hebben afgehaald.

's Avonds bracht hij ze terug naar huis, waarop de kinderen hun moeder in het zwembad aantroffen.

NV

MEER OVER Leopoldsburg