Buurtbewoners Eilandje verjagen metalcafé PandDemonium

Metalcafé PandDemonium wilde verhuizen van de Oude Beurs naar het Eilandje, maar dat zagen een aantal buurtbewoners niet zitten. Met petities en dreigementen jaagden ze het café weg, nog voor de deuren openden. “Dat publiek past niet in het Saint-Tropez van Antwerpen”, stelden ze in een petitie.

ssimons

‘Heavy Metal en zijn associatie met de ‘demonische cultuur’ (doodshoofden, lijkkisten, demonen en de benadrukking van de dood) heeft een eigen publiek met eigen normen en waarden. Deze niche en het publiek dat daarop afkomt past niet in wat het Saint-Tropez van Antwerpen en omgeving moet worden’, zo staat te lezen in de brief die een aantal buurtbewoners richtte aan het college van burgemeester en schepenen. Ze gingen met de brief rond in de buurt en verzamelden zo’n vijftig handtekeningen van buurtbewoners en horecazaken.

Verzuurde mensen

“Er doen wel wat vooroordelen over metalheads de ronde, maar zoiets had ik nog nooit gehoord. Wat een verschrikkelijke, verzuurde mensen”, reageert Joris Siebers (foto), zaakvoerder van het PandDemonium. Omdat duidelijk werd dat de buurt hem het leven zuur zou maken, besloot hij zijn plannen af te blazen.

Het PandDemonium was altijd gelegen op de Oude Beurs, maar omdat het kleine café uit zijn voegen barstte, sloot hij de Oude Beurs en ging op zoek naar een nieuwe locatie. Nu die in het water valt, is de toekomst van het PandDemonium onzeker.

GDew

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio